Rebecca's Goodbye Lunch

- Fina Rebecca!
- Emma, Lisa och Hanna
- Rebecca, jag och Lisa
 
 
- Duda
 
I söndags var det dags för Rebeccas goodbye-lunch på Café Tosca i Hingham. Jag skulle i vanliga fall ha beskrivit det som en perfekt lunch; perfekt väder, perfekt sällskap, perfekt mat och perfekt stämning. Men när man säger hejdå till någon så är det samtidigt lite sorgligt mitt i det perfekta. Det är det som är det jobbiga när man säger hejdå till sina vänner här borta i USA, man vet ju faktiskt inte när man kommer ses nästa gång, vilket man ändå gjorde när man sa hejdå till alla där hemma.
Som tur är var det inte 100% hejdå till fina Rebecca, utan vi har en middag kvar tillsammans i alla fall!!
 
Hörs♥
 
 

Montreal del 4

 
På söndagmorgon var vi uppe tidigt igen, trots en sen kväll kvällen innan. Men vi tänkte #yolo och sova kan vi göra på bussen och gav oss ut i Montreal. Denna gång gav vi oss bortåt gamla Montreal, som är väldigt omtalat. När man gick runt i gamla Montreal kändes det inte alls som att vi var i Kanada, utan snarare någon liten italiensk eller fransk by typ. Jättemysigt var det i alla fall, väldigt vacker arkitektur, små söta gränder och underbart väder!
 
Hörs♥
 
 

Drive-in Movie

 
I lördagskväll möttes jag, Lisa, Hanna, Rebecca och Emma upp och påbörjade en liten roadtrip mot en Drive-in Movie vi hade hört talas om. Vi hade tänkt att ta Röda Faran, men då hon lade av i fredags igen (buhuhuhuh) så tog vi Lisas bil istället. Vi körde i ca en timme och vi var framme i perfekt tid till att backa in, sätta oss i bakluckan, ta fram matsäcken och sedan avnjuta filmen för kvällen som var Despicable Me 2. Var hur mysigt som helst och det var tur att vi hade bunkrat upp med extra tröjor och filtar då det blev lite småkallt. Men jag har velat gå på en Drive-in Movie sedan jag såg Grease i femman typ, så det är jättekul att ha gjort!!
 
Hörs♥
 
 
 
 
 
 

Jag som inte skulle shoppa nåt...

 
... kom hem med ett par efterlängtade Ray-Ban Wayfarers idag. Trots att hela veckolönen försvann så kändes det bra i hjärtat då jag längtat efter dessa i flera år. Jag har en liten lista med saker jag vill köpa här i USA innan jag åker hem, då det är smart att köpa amerikanska märken när man här i USA. Så converse, Ray-Bans och Jeffrey Campbells är några av sakerna på listan. Jeffrey Campbells är nästa projekt tänkte jag, men nu ska jag riktigt spara och snåla tills jag ska åka till New York med min familj + att det är en helt del resor inför hösten som ska bokas och fixas med.
 
Har massa bilder från denna mysiga helg, som bland annat innehöll Drive-in Movie (alltså hur mycket mer amerikanskt kan det bli haha??) Har även sjukt mycket fler Montreal-bilder som ska upp, så ska ta tag i detta snaaaaart!
 
Hörs♥
 
 

Svar på fråga


Hej! Det är olika ifrån stat till stat, men här i Massachusetts där jag bor så måste man inte det. Har dock hört att man måste göra det i till exempel California, men om det är krav på att ta amerikanskt körkort så antar jag att värdfamiljen betalar. Däremot måste du beställa ett internationellt körkort innan du åker iväg.
 
Jag vet även att det är många som väljer att ta ett State Driver's Licence för att de tycker att det är roligt att ha ett riktigt amerikanskt körkort som minne, men riktigt så ambitiös känner jag mig inte haha ;)
 
Hörs♥

Montreal del 3

- Rita och Veronica
- Baren inne på La Mouche
- Dansgolvet inne på La Mouche
- Överglad jag (som vanligt haha) och Lisa
- Lisa KBK:ar
- Veronica, Lisa, jag och våra klackar som åkte av på vägen hem haha
 
Här kommer lite bilder ifrån vår andra kväll i Montreal. Vi var tvungna att ta en liten nap innan vi skulle ut... man är ju inte 18 längre liksom så två kvällar i rad börjar ju ta lite på ens arma kropp haha! Vi gick ut ganska tidigt då vi skulle till klubben Pure, där vi visste att det var lista. Så vi ville gå dit ganska tidigt för att komma in, och eftersom vi var sammanlagt 7 europeiska tjejer så lyckades vi komma in utan att stå med på listan som tur var. Vi stannade inne på Pure en liten stund, men då det inte riktigt var vår typ av musik så drog vi sedan vidare till klubben La Mouche efter att ha irrat runt en stund haha. Och där var det rätt sjukt!!! För det första var vi tvungna att gå igenom en säkerhetskontroll för att komma in. Jag skojar inte, hade likaväl kunnat vara på väg in på flygplanet fan! Men när vi väl kommit in på klubben var det jättekul, ganska tung hiphop och rnb-musik, vilket jag ÄLSKADE!! Dansade som en galning (eller så mycket som klackarna tillät i alla fall haha).
På vägen hem tog vi en tur in på Pure igen innan vi började vandringen hem... då åkte fan 12 centimeters klackarna av haha!!
 
Hörs♥
 
 
 
 
 
 

Svar på fråga

Hej och tack x1000!! Finns inget roligare än att få såna här kommentarer och höra att folk där ute blir inspirerade av min lilla blogg liksom! Tusen tack!!
 
Helt ärligt är något av det jobbigaste hur mycket man saknar alla personer där hemma. Jag har inte saknat något egentligen (trodde jag skulle sakna svensk mat, svenskt godis, att gå ut och festa, min säng (kan berätta att jag aldrig sovit bättre än här i USA) osv.), förutom alla människor där hemma. Har även saknat att cykla då vårt område här i USA helt är baserat på bilkörning. Men det är en annan historia haha!
 
Meeeen det är såklart helt klart värt det! Och dessa människor som du saknar så mycket kommer finnas kvar när du kommer hem. Och du kommer absolut inte svika någon för att du åker iväg! För mig var det väldigt skönt då alla människor i min omgivning var väldigt stöttande när jag skulle åka. Min familj var superstöttande och glada för min skull, vilket jag är jätteglad över. Mina vänner sa till mig hur häftigt de tyckte det var att jag skulle åka och hur glada de var för min skull, vilket gjorde det lättare att åka samtidigt som det såklart var väldigt sorgligt.
Men människorna i din omgivning kommer förhoppningsvis bara vara glada och stolta över att du tar detta stora steget, så det tycker jag inte ska stoppa dig!
 
Stort lycka till!♥

5 random facts

- Bild från New York i juni
 
  • Har precis anmält mig till ett English Placement Test på Harvard University, så nästa helg kommer jag spendera 2,5 timmar med att göra engelskatest. Känns som nationella all over again haha!!!
  • Om exakt 7 dagar fyller jag 20... ålderskris på den alltså. Särskilt när man inte direkt kan fira det heller, då sitter man här i sin ensamhet och känner sig som en gammal tant haha!
  • Min värdpappa berättade att han har tappat 13 Pounds (ca 6 kilo) sedan jag kom hit och började laga middag till dem. HAHA värst vad nyttig man är då!!!
  • På lördag är det exakt tre veckor tills min familj kommer hit! Sooo excited!!!
  • Har äntligen fått tillbaka min legendariska lilla fina, underbara RÖDA FARAN efter att hon varit ca 1 månad på service. Nu är hon tillbaka hos mig i alla fall, lillebilen♥
- Awesome bild på mig och Hanna i röda faran som duktiga fotografen Lisa har tagit!
 
Hörs♥
 

Montreal del 2


På lördagmorgon var vi uppe tidigt då vi skulle ut på en guidad tur i Montreal. Den guidade turen var inte så lång, men en höjdpunkt var att vi fick åka upp på "berget" (kullen) där man hade utsikt över hela Montreal. Efter det begav vi oss mot Downtown som är shoppingområdet. Där finns det även en underground city, vilket är som en "stad" nere i jorden som man har byggt på grund av de hårda vintrarna i Montreal. Men vi tyckte mest att det såg ut som ett vanligt köpcenter så vi begav oss ut i solen istället. Vi gick en stund i Downtown som mer är den nya och moderna delen av Montreal och efter det hade jag och Lisa en romantiskt middag i China Town. Haha, vi beställde en sån där middag för två personer som typ är till för folk som är på dejt, men det var jättegott i alla fall!!
 
Hörs♥
 
 
 
 
 
 
 
 

Montreal del 1

- Lisa, Veronica och Rita
- Jag och Lisa
- Jag och den klassiska spegelbilden inne på toan haha!
- Veronica och Rita
- Utsikt ifrån terrassen på Entourage
- Rita, Veronica och Lisa på dansgolvet
 
Här kommer de första bilderna ifrån Montreal. Dessa bilder är ifrån fredagskväll. Vi kom fram till Montreal runt kl. 20.30 på fredagskväll, vilket var mycket tidigare än jag hade förväntat mig. Sist vi åkte till Kanada var vi inte framme förrän runt 23 och då åkte vi samma tid, så det blev en härlig överraskning när vi kom fram så pass tidigt.
På bussen hade vi träffat två tyska tjejer varav en visade sig bo här i lilla Cohasset och den andra cirka 10 minuter härifrån, så det var ännu en rolig överraskning. Vi fyra begav oss ut i nattlivet runt 11-tiden och vi började på en klubb som hette Electric Avenue. Vi hade inte direkt kollat upp några klubbar innan utan hoppades på det bästa när vi gav oss ut i nattlivet. Electric Avenue var roligt för att det var ganska annorlunda musik. Mycket gamla godingar och blandad musik som man ofta inte hör ute på klubbar, men kan väl säga att medelåldern typ sjönk till 35 när vi kom dit haha!! Men vi blev bjudna på både champange och shots innan vi dansade lite och sedan drog vidare till Entourage. Entourage hade mer vår typ av musik, så där blev det sjukt mycket dans men också en hel del häng ute på terrassen som var rätt fet!
 
I Montreal hade de allra flesta klubbar öppet till 3, men vi rullade in på hotellet redan runt 2.45 ungefär eftersom vi skulle upp tidigt dagen efter. Var en riktigt lyckad första kväll i Montreal alla fall!!

Hörs♥
 
 
 

Svar på fråga

 
Hej! Först och främst tack så mycket och vad kul att du vill åka som au pair!!
Det stämmer att jag är 19 år, så man måste alltså inte vara över 21 för att åka som au pair. Däremot är det en del som väljer att vänta med att åka som au pair till USA då man måste vara över 21 för att gå ut och festa på klubbar. Men de flesta av mina vänner au pair vänner är mellan 19-21 ungefär.
 
När jag gick i trean på gymnasiet och blev säker på att jag ville åka som au pair så tog jag kontakt med förmedlingen Cultural Care. Jag blev då inbjuden till ett informationsmöte och en intervju där de frågar dig lite standardfrågor och ser så att du passar som au pair. Efter det får du börja fylla i din ansökan online. Ansökan är väldigt detaljerad och tar mycket tid, så ett tips är att börja hela processen kanske 9 månader innan du vill åka eller så. När du är klar med ansökan så ska den bli godkänd och när den har blivit godkänd så börjar matchingsprocessen. Du kan göra detta precis vilken dag och månad som helst och Cultural Care har avgångar till USA varje vecka, så du kan välja att åka när du vill på året. Men det är väldigt vanligt att folk åker antingen i augusti eller januari, då väldigt många familjer byter au pairer under dessa perioder.
 
Hoppas jag var lite till hjälp! Kram!

Svengelskan är på topp!

 
Nu sitter jag är och är lite lagom seg efter en awesome helg i Montreal!! Jättevacker stad med mycket Europa-känsla och dans på klubbarna långt in på natten! Har haft såååå kul, så ska försöka börja lägga in bilderna ikväll. Kan hända att jag slocknar direkt, vi får se haha!
 
Här kommer dessutom lite roliga smågrejer jag och Lisa sagt till varandra under denna helg, då det blir att man blandar svenska och engelska en hel del efter snart 7 månader här haha.
"Men gud vad hjälpfulla de var!!!" (direktöversättning från helpful haha)
"Vilken väg var det han menade att man inte skulle krossa?" "Det var ju inte den här vägen, det var ju highwayen man inte skulle krossa." (svensk version av cross the street och highway haha)
 
Hörs!
 
 

On the road again

 
Hej!! Nu sitter jag här med resväskan packad, matsäcken färdiggjord, spotifylistorna uppdaterade och TAGGEN PÅ TOPP för idag beger vi oss mot Kanada och Montreal! Är andra gången jag åker över till Kanada under min tid här, men förra gången var jag ju i Niagara Falls. Denna gången ska vi till en franskinfluerad storstad som är känt för sitt uteliv. Så jag är riktigt excited på att se denna vackra stad. Kan ju inte krypa under stolen med att jag är rätt taggad på att se utelivet heller heheheheheheh.
 
Hörs när vi hörs och ha en awesome helg everyone!!!!
 

Utomhusbio

 
 
Försökte fånga några bilder den magiska sommarkväll jag precis haft, men det var tyvärr ett ganska svårt uppdrag... Bilderna blev inte alls bra, men denna underbara kväll har spenderats på utomhusbio med Lisa och Emma. Detta har jag aldrig gjort förut och det kommer definitivt bli fler gånger, MEGAMYSIGT!!! Filmen började då solen gick ner, runt kl. 20.30 och temperaturen hade sjunkit till det lite mer behagliga 82° F (27° C). Vi köpte med oss lite frozen yoghurt och avnjöt sedan filmen och hela atmosfären. Helt fantastico!!!!
 
Hade tänkt vara lite extra ambitiös och fixa några tidsinställda inlägg till helgen i och med att jag åker bort, men tiden räckte tyvärr inte till. Men kommer bli (förhoppningsvis) massa, CRAAAZYYYYY bilder när jag kommer hem!
 
Puss och kram♥
 
 
 

Chillin'

- gorgeous Lisa!!
 
Ni har säkert förstått hur mycket jag gillar vår pool i och med att det känns som att in princip alla bilder här på bloggen just nu är ifrån vårt kära poolkrypin. Meeeen eftersom det har varit runt 90° F (runt 32°) varje dag denna veckan, så har jag hängt i poolen hela dan varje dag. På mornarna har Lisa kommit dit på sina lediga timmar så har vi tatt en chill tillsammans och på eftermiddagarna har jag varit där med barnen. Så det är där man hÄnGeR helt enkelt! Love it♥
 
 
 
 

Mysfrukost + Rocky

 
På lördagkväll hade jag, Lisa, Rebecca, Emma, Elinor och Agnes en sleepover hos mig och så fort vi vaknade på söndagmorgon så ställde vi oss och började förbereda en riktig brakfrukost med nybakade scones, ost och marmelad, jordgubbar, vindruvor, yoghurt osv. Vi satte oss ute på baksidan och det var huuuur mysigt som helst. Vi hade kunnat sitta där hela dagen och tjöta, men vi bestämde oss för att dra vidare och spendera dagen på Rocky Beach istället, vilket var ett bra beslut. Helt underbart väder. Galet varmt och svett som konstant rinner haha, men skönt och svalkande i havet!
Underbar dag med världens härligaste tjejerna!
 
Annars flyter allt på som vanligt här i Amerikatt förutom att jag är lite extra taggad denna veckan då jag drar till Kanada och Montreal på fredag. WOHOHOHOHHOHHOHOHOHOH INGEN 21-ÅRS GRÄNS HÄR INTE!!!!
 
Hörs♥
 
 
 
 
 
 

Happy Birthday honeybooo!

 
Idag är ingen vanlig dag utan världens bästa BFF/Partner in crime's 20-års dag!! Önskar såååå mycket att jag hade kunnat vara hemma och ge dig en fet födelsedagskram och fira denna dagen tillsammans med dig, men jag kan GARANTERA att det kommer bli världens mest craaazyy firande när jag kommer hem istället!
 
Stort grattis på 20-års dagen finaste Amanda!! Ha världens bästa dag, fira som vi gjorde när vi fyllde 18 och kom ihåg att jag saknar dig megamycket!
Puss♥
 

Svar på fråga

 
Hej! Vad kul att du funderar på att åka som au pair, det tycker jag absolut du ska satsa på!!
 
Vad gäller hemlängtan så måste jag säga att jag kommit väldigt lindrigt undan. Jag har varit här halva min tid och jag har aldrig suttit instängd på mitt rum och gråtit och längtat hem, vilket jag trodde skulle ha hänt i alla fall en gång vid det här laget. Men det är ju superskönt såklart haha! Anledningen till att jag lyckats "motverka" att få hemlängtan tror jag är för att jag håller mig aktiv. Jag kommer ut ur huset minst en gång om dagen, träffar mina kompisar varje dag samt tränar väldigt mycket. Man märker själv att det är de veckorna då man mest ligger inne och bara umgås med familjen som man börjar tänka mycket på hemma, så därför försöker jag hålla mig aktiv och alltid ha något roligt att se fram emot den kommande helgen.
Ett annat tips är att jag brukar tänka på allt som jag inte gillade med hemma. Haha det låter helt hemskt, men funkar väldigt bra för mig.
 
Vad gäller barntimmar är det bra att ha lite olika erfarenheter. Min största erfarenhet var att jag var barndanslärare innan jag kom hit. Så jag hade fyra olika dansgrupper i åldrarna 6-12 år, så då fick jag ju väldigt mycket timmar. Men utöver det satt jag även barnvakt till lite kompisar efter skolan/jobbet och sådär. Det finns alltid folk i din närhet som behöver barnvakt, så ge dig ut och ta kontakt om du behöver lite fler barntimmar.
 
Jag skrev ett inlägg för ett tag sedan om hur mitt jobbschema ser ut och det kan du läsa HÄR. De timmar jag inte jobbar mitt på dagen brukar jag åka till gymmet eller åka till naturreservatet och gå/springa, hänga vid poolen, åka och handla, träffa upp någon av andra tjejerna som också är lediga mitt på dagen eller typ bara ligga och kolla på "How I Met Your Mother" hela dagen. Brukar variera! På kvällarna när jag har slutat brukar jag träffa upp någon av tjejerna och vi kan göra allt mellan att gå på bio, ligga och kolla på film hemma hos någon, åka och handla, ta en strandpromenad, åka och köpa frozen yoghurt eller åka till gymmet.
 
Hoppas dessa svar hjälpte dig lite och lycka till!!
 
 
 

Pooldag

 
Heeeeej! Ännu en awesome helg har flugit förbi! Min värdfamilj var ute på äventyr och jag var hemma och var hundvakt vilket betydde FETT POOLHÄNG HOS MIG whop whop!!! Emma och Rebecca trillade in redan vid 10 på morgonen och sedan rullade brudarna in en efter en. Vi hängde i alla fall vid poolen hela dagen och när det började bli lite mörkt gick vi in och hade familjemiddag hela gänget (sista bilden), SUPERMYS!! Vi satte även lite på lite Justin Bieber i källarn och hade lite dance parteeeey. Finns inget som kan få en att skaka sina lurviga som lite J.Biebzz haha!!
Jag, Lisa, Rebecca, Emma, Elinor och Agnes avslutade kvällen med att köra nattbad kl.1 på natten i poolen. När vi sprang i den mörka poolen hand i hand och Wake Me Up spelades i bakgrunden kunde man ju inte annat än älska livet.
 
Lite kortfattat om en awesome dag!
Ska skriva mer imorgon, hörs då♥
 
 
 
 
 
 

Wonderful Sweden

- Blandade bilder jag tagit i Malmö, Västervik, Adriansnäs och hemma i Eksjö.
 
I tisdagskväll innan jag skulle somna så lade jag mig och kollade på Allsång på Skansen då det är ett av mina favoritprogram (haha Kajsa 65 år!!). Och när introt började och Måns sjöng "Stockholm i mitt hjärta" med Stockholm som bakgrund så tänkte jag:
 
"Vackra, fina Sverige... Ibland saknar jag dig faktiskt lite grann."
 

A week ago

 
För en vecka och några timmar sedan började vi ta helg!! Eftersom alla är lediga på 4th of July så blev onsdagskvällen som en fredagkväll och vi gav oss ut i den varma natten. Vi började kvällen med att ha lite avskedsmiddag för Daniella som nu har åkt hem. Efter det hade jag hört talas om att det skulle vara en stor brasa med fyrverkerier i vår grannby Scituate, så jag, Lisa, Duda och Emma åkte dit. Det var fyrverkerier och ölspel mitt på sandstranden och house partys i alla strandvillor längs vattnet.
Efter att vi hade kollat in detta firande så åkte vi  och hämtade upp Rebecca innan vi drog vidare till ett house party i ännu en grannstad. Blev en hel del bilåkande fram och tillbaka haha, men det var en rolig kväll bara för att det var så sjukt random alltihop haha!!
 
Hörs♥
 
 
 
 

Kan inte motstå!!

 
Idag under mina lediga timmar tog jag en liten trip till vår kära affär Marshall's. Jag kan berätta att om man är shopping-galen är det som paradiset att komma till Marshall's. Finns hur mycket fina saker som helst, HUR BILLIGT SOM HELST!!! Min tanke var att jag bara skulle köpa ett par slappa shorts som jag kan ha när jag jobbar (då jag och C ofta är ute och spelar basket, soccer osv.), men kom såklart hem med ett par shorts och typ 30 andra saker.
Kan i alla fall säga att jag fick allt här ovan för ca 75 dollar, vilket är ca 512 kr!! Så ja, ni förstår hur billigt det är!!
 
ps. Fråga inte om min konstiga och oförklarliga besatthet av att köpa jeansjackor.....??.....
 
Hörs♥
 

Fireworks

 
I lördagskväll var det dags för fyrverkerier i vår lilla grannstad Hingham som en del av 4th of July-firandet. Jag hade inte förväntat mig så mycket, men då vi kom dit ca 30 minuter innan fyrverkerierna skulle börja så var det lite allmänt kaos!! Folk hade parkerat lite hur de ville (mitt i en korsning bland annat!!), folk satt på sina filtar längs hela den överfulla hamnen och det var härlig stämning. Att det typ var 30° varmt kl. 22 på kvällen var ju också ganska najs! Jag och Lisa mötte i alla fall upp Elisa, Lisa och Duda och där satt vi och tittade på fyrverkerierna över vattnet och hade det jättemysigt. Var väldigt häftigt att se fyrverkerierna precis vid vattnet som ni ser på fjärde bilden.
 
Hörs♥
 
 
 
 
 
 

Beach weekend + 6 månader


Nu har ännu en helg flugit förbi snabbt som bara den!! Har som vanligt varit lite halvdålig uppdatering här på blöggen, men har massa bilder ifrån helgen som ska upp så ska ta tag i det i veckan!!
 
Vi har i alla fall haft en riktig strandhelg. Har varit strandhäng fredag-söndag och idag skapade jag, Lisa, Lisa, Elisa och Duda vårt egna lilla camp på Rocky Beach och hängde där hela dagen. Hur härligt som helst!! Kan fortfarande inte riktigt fatta hur lyxigt nära vi har till havet och stranden här. LOVE IT!!!
 
Idag firar jag även 6 månader i USA (igår svensk tid)!! Väldigt konstigt... känns som att jag nyss kom hit samtidigt som att det känns som att jag har väldigt lång tid kvar här i USA. De brukar säga att andra halvåret går dubbelt så fort som första, men just nu hade jag kunnat stanna tiden och bara njuta av solen, havet, mina fina vänner och hur underbart livet är här!
 
Hörs♥
 
 
 
 

Svar på fråga

 
Hej! För det första tack så mycket och vad kul att du ska åka som au pair!
Jag själv är 19 år (20 om en månad). Det här med hur strikt de håller på åldersgränsen är väldigt olika från stat till stat. Här i Massachusetts där jag bor är det väldigt, väldigt strikt! Du kan inte komma ut på en klubb om du inte har ett pass eller ett Massachusetts state driver's license som visar att du är över 21. Så du kan alltså inte gå ut på ditt svenska körkort eller så, så det är väldigt svårt att planka där.
Men i många andra stater är det lättare och du kan gå ut på ett svenskt körkort eller I.D, så du tar med en kompis eller syskons gamla I.D kan du säkert komma ut på det (om du inte ska bo i en stat som är lika strikt som MA d.v.s).
 
När jag var i Miami var det dock inte särskilt strikt överhuvudtaget, så det varierar verkligen. I Miami gick jag ut på en klubb/bar utan att ens behöva visa något typ av I.D. Då gick vi dock in med några äldre killar som betalade allt (haha TIPS!!!) så då brydde sig vakterna inte. Även när vi var på festival där lyckades jag och mina kompisar få festivalband som visade att vi fick gå in i "öltältet". En kompis visade till och med upp sitt körkort där det stod 1993 och fick ändå ett armband haha. Så ja, i Miami är det en helt annan situation vad gällande 21-års gränsen.
 
Vi har ju även varit i Kanada där vi var ute och klubbade och köpte alkohol då det är 19-års gräns på allt där. Så om du bor ganska nära kanadensiska gränsen är ju det ett tips. Jag ska själv åka tillbaka till Kanada om 2 veckor, ÖVERTAGGGG på det!!
 
Hörs♥
 

4th of July in Boston del 2

 
Här kommer lite fler härliga blåa, röda och vita bilder från 4th of July firandet inne i Boston. 4th of July firandet inne i Boston består av en konsert med blandade artister samt orkestern Boston Pops. Firandet är även känt för sina spektakulära fyrverkerier över Charles River mitt inne i Boston.
 
På morgonen började jag denna härliga dag med att åka till grannstaden och kolla på en 4th of July-parad med värdfamiljen. Paraden började vid 10 och redan då var det hur varmt som helst! Det var väldigt typical American, men väldigt roligt att se!
Jag mötte upp de andra tjejerna och hade lite lunch innan vi begav oss in mot Boston. Vi hade hört att det skulle vara lite kaoZ att ta sig in, men det gick hur bra som helst. Den 46°-värmen bröt ner oss psykiskt dock haha! Tur att vi är au pairer så att vi är tålmodiga samt vet hur man ska trösta varandra och proppa i varandra snacks och vatten i värmen haha!
Den stora och omtalade konserten började runt 7-tiden och höll sedan på till 9.30 då fyrverkerierna tog över. Kan säga att hela firandet var fantastiskt! Stämningen, musiken och de vackra fyrverkerierna. Stod där vid fyrverkerierna med världens bästa tjejer och kände mig lite emotional. Kände ännu mer kärlek till USA och mitt liv här än någonsin tror jag.
Ett riktigt underbart minne för livet!♥
 
 
 
 
 
 

4th of July i Boston del 1

- Klädd i rött, vitt och blått dagen i ära!!
 
4th of July var heeelt amazing!! Stämningen inne i Boston var helt underbar, jag firade tillsammans med världens bästa tjejer som var klädda i rött, vitt och blått och avslutade kvällen med att stå i 30 graders värme och kolla på de mest fantastiska fyrverkerier. (Bilder kommer!) Värmen var helt sjuk!! Som mest var det uppe i 116º F, vilket är 46º C!! Tänk er att traska omkring i en storstad då liksom, var sjukt varmt!
 
Ska skriva ett längre detaljerat inlägg senare, men nu bär det av till stranden då jag är ledig idag! whoupa!!!
 
 
 
 
 

Cape Cod och Provincetown del 2

 
Här kommer ett gäng bilder ifrån vår lilla helgtrip till Cape Cod. Efter vi hade gjort Provincetown så begav vi oss mot Emmas kompis Jeff som hade bjudit in oss till hans kusins hus vid stranden. Det var meningen att vi skulle ha åkt ut och åkt båt, men eftersom vädret tyvärr var lite dåligt så åkte vi och köpte hamburgare, korv och dricka och hade en liten BBQ. Det började droppa in fler och fler folk och innan vi visste ordet av det var partyt igång. Var en riktigt rolig fest med mycket nytt folk. Var lite sPåRaT (som vanligt hehe), men som sagt hur roligt som helst!! Jag och Hanna körde en kick-ass match av Beerpong, vi börjar bli riktiga pros på det nu!
 
Hörs♥
 
 
 
 

This is ... AWESOME!!!

 
Efter mycket snack (och lite verkstad haha) kan jag ÄNTLIGEN säga att jag har bokat en endagsbiljett till Electric Zoo i NYC tillsammans med syrran när hon är här och hälsar på. Detta betyder alltså att vi den 30 augusti bland annat kommer se AVICII!!!!!!!! I NEW YORK CITY!!!!!!!!!! Jag som i 4 månader har gått runt och varit superbitter över att jag missade honom i Miami då vi var tvungna att åka hem tidigt på söndagen. Alltså finns inga ord på denna taggen!
 
Idag har jag haft en supermysig dag. Direkt efter att jag släppt av barnen så träffade jag Emma för lite frukost på Stars, sedan gick vi och tog en glass i värmen. Efter det åkte jag och gymmade, handlade och till sist hängde jag lite vid poolen här hemma. Var det någon som sa produktiv eller? haha
Idag börjar även lite av the 4th of July craziness, då släkten börjar rulla in här i huset. Kommer bli rätt fullt hus så att säga!
 
Hörs♥
 

No ordinary week

 
Denna veckan är det inte vilken vecka som helst, utan 4th of July week, vilket typ är viktigaste veckan på året här i USA. Skulle säga att man liksom känner på stämningen i luften att det verkligen är något speciellt på gång. Folk har amerikanska flaggor på bilen, vart man än tittar ser man blått, vitt och rött. Blått, vitt och rött godis, blåa vita och röda blommor, blåa, vita och röda cupcakes, ballonger, you name it!!
 
Själv ska jag åka in till Boston på 4th, då det är ett jättestort firande med konsert och fyrverkerier (litet smakprov i klippet här ovan). Min värdfamilj har beskrivit det som "helt crazy" och "the party of the year", så HELL YEAH I'M GONNA BE THERE!!!!
Jag har förstått att firandet i Boston är lite extra stort, då vi bor i New England-området och det var här som många av striderna om USA:s självständighet ägde rum, så jag är superexcited på att se vad 4th of July har att erbjuda!
 
Hörs♥

Svar på frågor

 
Hej!! Vad roligt med lite frågor om au pair-livet, tycker det är jättekul att du är taggad på att åka och jag hoppas att mina svar kan hjälpa dig lite! :)

Jag tyckte att det första informationsmötet var superbra! Tjejerna som håller i mötet är själva gamla au pairer, så de vet verkligen vad de pratar om. De berättar om allt roligt de varit med om, men försöker även förbereda dig på att det är jobbigt ibland. De informerar dig verkligen om ALLT du behöver veta, från barnerfarenhet till försäkringar du måste köpa osv. När jag gick på detta mötet blev jag i alla fall ännu mer taggad på att åka, jag tyckte det var jättebra!
Intervjun är absolut ingenting du behöver oroa dig över!! De kommer fråga dig standardfrågor, typ om du röker, har körkort, tatueringar mm. De kommer även fråga lite om hur du kommer vara som au pair, vad du skulle hitta på med barnen en regnig dag och hur du skulle agera när barnen börjar bråka med varandra och sådär. Engelskaintervjun är ABSOLUT ingenting du behöver vara orolig över!! Så länge man har läst engelska på högstadiet typ så kommer du klara dig galant. Sen när du kommer hit till USA kommer du få höra många gånger att vi svenskar har jättebra engelska, så det kommer du fixa utan problem.
Jag hade ganska lätt för engelska innan jag kom hit till USA, men det är lite jobbigt med språket i början för alla. Det var jättejobbigt i början när jag skulle vara bestämd mot min yngsta tjej och hon bara tittade på mig och sa:
".....That didn't make any sense!" haha
Men man kommer in i det snabbt när man väl är här och tillslut kommer du kunna babbla på helt naturligt på engelska också!
 
Jag är jättenöjd med att jag valde att åka med Cultural Care och största anledningen till det är att de verkligen är professionella. De har erfarenhet, de ger dig all information du behöver och det är liksom inget jidder. De hjälper dig med alla förberedelser, visumansökningar osv. De är verkligen perfektionister när det kommer till dokument och så, men nu när man är här så uppskattar man det då det verkligen inte kan bli några fel. Så jag känner mig jättebekväma med CC, de är seriösa, hjälpsamma och professionella.
 
Hoppas detta hjälpte dig lite och lycka till med allt!! Du har världens roligaste äventyr framför dig! :)

Cape Cod och Provincetown del 1

 
whop whop!!
Helgen har varit full rulle som vanligt, men nu har jag äntligen en lugn stund att sätta mig och fixa ett litet inlägg.
 
Tidigt på lördagmorgon satte sig jag, Lisa, Hanna, Emma och Rebecca i bilen och inledde vår lilla weekend trip till Cape Cod. Man brukar säga att Cape Cod är som en arm som sticker ut på Massachusetts, så därför är man verkligen omringad av stränder och hav där. Väldigt vackert, men tyvärr hade vi lite otur med vädret. Det var varmt och fuktigt, men mulet och spridda skurar. Men vi deppade såklart inte ihop för det utan dunkade Avicii i bilen som vi styrde mot Provincetown som ligger längst ut på Capen. Provincetown var riktigt mysigt, en riktigt unik stad. Mycket på gång, mycket färger och mycket mysiga caféer, affärer, restauranger osv. Provincetown brukar även kallas för "Gaystaden", då det är känt som en "tillflykt för homosexuella amerikaner" (citat av wikipedia haha).
 
Fortsättningen på helgens äventyr kommer inom kort!
Hoppas ni har haft en bra helg!♥
 

RSS 2.0