Svar på fråga

 
Hej! Vad kul att du funderar på att åka som au pair, du gör helt rätt i att kolla runt lite och hitta något bra alternativ för dig!
 
Sammanlagt så tror jag att jag betalade runt 10.000 för att komma iväg, vilket kan låta väldigt mycket, men då köpte jag till alla försäkringar som finns osv. för att vara på den säkra sidan. När det blir dags att betala får du en lista med olika alternativ på vad du kan köpa, typ sportförsäkring, resemånadsförsäkring, startavgift osv. Det är klart att man kan välja att inte köpa några extra grejer eller lägga till försäkringar, men om det då händer något när man är här så får man ju betala betydligt mer pengar. När du sedan betalat hela programavgiften och dina tillägg så ingår flygbiljetten dit och hem och 5 dagar på Training School. (Cultural Care)
Sedan måste du även betala ca 1000 kr för att få ditt visum och när du åker iväg som au pair så måste du ofta studera då vi är här på ett student visum. Men detta betalar värdfamiljen (om man inte väljer en dyr kurs som till exempel Harvard haha), så det blir inga extra kostnader där.
 
Om du verkligen bestämmer dig för att åka som au pair och börjar gå på informationsmöten och intervju så kommer du få mer exakta summor och priser.
Sen betalade jag i oktober förra året, så jag vet inte om det är mycket som kan ha ändrats, men hoppas att detta svar hjälper dig lite!
 
Kram!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0